Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε χωριά στην Ελληνική Ύπαιθρο, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες της προηγούμενης γενιάς. Ξενιτευτήκαμε από ανάγκη - για σπουδές και δουλειά - στις πόλεις. Στις πόλεις που κτίζονταν στη δίνη της μοναξιάς των πολλών και στους μηχανικούς θορύβους. Στερήσαμε τη ζωή μας και τις αισθήσεις μας από τους ήχους και τις εικόνες, τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα της φύσης.

Kάποια στιγμή επιστρέφουμε φιλοξενούμενοι πίσω, στην ύπαιθρο σε ό,τι ακόμη δεν είχε μολυνθεί και καταστραφεί. Ανακαλύπτουμε ξανά πως η ζωή είναι εκεί. Ανακαλύπτουμε ξανά τις εποχές έτσι όπως η φύση τις ορίζει και τις μετράει. Βλέπουμε ξανά το φως της ημέρας και αφουγκραζόμαστε τη σιγαλιά της νύχτας. Ανακαλύπτουμε πως η βροχή δεν πέφτει για να μας πνίξει αλλά για να μας θρέψει, ο αέρας δεν μας παρασύρει αλλά μας χαϊδεύει, δεν μας γεμίζει σκόνη αλλά αρώματα.

Ανακαλύπτουμε τη στιγμή, το χρόνο που έρχεται για να μείνει κι όχι για να φύγει.

Ανακαλύπτουμε τις μυρωδιές της γης, των λουλουδιών, του βρεγμένου χώματος και του ξερού χορταριού. Διαπιστώνουμε πως τη γη μοιράζονται εξ ίσου άνθρωποι, ζώα, πουλιά, έντομα.

Από δική μας προσωπική ανάγκη φτιάξαμε ένα σπίτι στη φύση. Όμως είναι φορές που η περίσσια ομορφιά σε στεναχωρεί και αυτό γίνεται όταν δεν μπορείς να μοιραστείς τη χαρά της απόλαυσης και το μεγαλείο της ζωής στη φύση.

Έτσι κτίσαμε σ' αυτό το χώρο και άλλα σπίτια και χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς που έχουν αναμνήσεις ή που δεν έτυχε να έχουν εμπειρίες από τη φύση. Το μέρος είναι ειδυλλιακό, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, οι άνθρωποι και ο τόπος με παραδόσεις και ιστορία σημαντική.

Η ιδέα γίνεται πράξη χρόνο με το χρόνο και η φιλοξενία γίνεται έργο. Αξιοποιούμε ό,τι απλόχερα η δημιουργός δύναμη δίνει, χωρίς καταστροφές και ύβρεις. Δημιουργούμε κτίζοντας με το περιβάλλον και την φύση.

Ό,τι έγινε δεν έγινε από ανάγκη να δημιουργηθεί μια επιχείρηση και μόνο, αλλά από την ανάγκη της χαράς που προσφέρει η δυνατότητα να μοιράζεσαι.

Γιάννης - Φανή

Περισσότερα για το Έναγρον

Εδώ είναι μια επιλογή από τις προσφορές μας για μια αξέχαστη διαμονή.

Special Offers

Γαστρονομία

Η παραδοσιακή διατροφή των Κρητικών αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα υγιεινού διατροφικού προτύπου, όπως φαίνεται από πολλές ιατρικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα. Τα ευεργετικά αποτελέσματά της φαίνονται στο ειδικό φυλλάδιο που δίνουμε στους πελάτες μας. Για μια καλύτερη γνωριμία με τη διατροφή αυτή αλλά και την παραδοσιακή γαστρονομία οργανώνουμε μια ημερήσια δραστηριότητα, ένα μικρό γευστικό ταξίδι «μύησης» στο κρητικό διατροφικό πρότυπο.

Gastronomy Περισσότερα

Driving Directions

Please during your arrival follow the proposed route as depicted by the map on our website. Notice that a big part of the route is on an old two lane road with a lot of turns. If you are coming from Chania head east via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON and continue until you reach PANORMO (80klms/1h15m). Follow the EXIT to PANORMO and direct south toward PERAMA (5klms/8min). Then move toward DAFNEDES (5.8klms/10min), continue to GARAZO (5.8klms/10min) and KATERIANA (5.6klms/9min). From KATERIANA continue further south toward AXOS. After 1.5klms and 200m before the entrance to the village turn left and follow the road to Enagron Cretan Ecotourism Village.

If you are coming from Heraklion Airport. Head west via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON. After 12 klms (10min) turn right to EXIT GAZI/ANOGIA. Move west toward TYLISOS (6.6klms/15min), direct toward GONIES (12klms/17min) and continue to SISARCHA (4.6klms/17min). Follow the same direction to Anogia (2.7klms/6min) and then head toward AXOS (7.5klms/15min). After your entrance to the village follow the sign to Enagron Cretan Ecotourism Village.

Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό

  • Αξός Ρέθυμνο, 740 51 Κρήτη Ελλάδα.
  • Tηλ.: +30 28340 61611
  • Φαξ: +30 28340 61050
  • ΜΗΤΕ 1041Κ033Α0008501

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

✓ Εγγραφή
Newsletter

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Network
Download Application