Ανεβαίνοντας τον Ψηλορείτη από το Ηράκλειο η από το Ρέθυμνο στην Αξό τον πιο αρχαίο οικισμό στο μυθικό βουνό, πάνω από τις πηγές του Μυλοπόταμου που έδωσε το όνομά του σε όλη την επαρχία και απέναντι από τους γκρεμούς και φαράγγια που κάνουν τις φωλιές τους οι γυπαετοί του Ψηλορείτη, είναι κτισμένο το ΕΝΑΓΡΟΝ.

Τοπίο ορεινό, μοναδικής και ιδιαίτερης ομορφιάς είναι εκπληκτικό.

Η βλάστηση με τα χιλιάδες φυτά και βότανα της ΚΡΗΤΙΚΗΣ γης.

Εδώ συναντάς την βλάστηση της ακρογιαλιάς με και αυτήν της κορυφής του Ψηλορείτη, εδώ συνυπάρχουν η πορτοκαλιά με τον ενδημικό ασφένταμο και ο πρίνος με τις ελιές και χαρουπιές και όλα σχεδόν τα βότανα και φυτά της πλούσιας Κρητικής χλωρίδας.

Εκτός όμως από την πλούσια χλωρίδα και πανίδα το βουνό διαθέτει και μοναδικά γεωλογικά χαρακτηριστικά, πετρώματα, θαυμάσια σπήλαια, καταπληκτικά φαράγγια και οροπέδια όπως και θαυμάσια θολωτά μητάτα ( τα σπίτια των βοσκών) που σε παραπέμπουν σε αρχαίους πολιτισμούς, γι'αυτο εξάλλου ο Ψηλορείτης έχει χαρακτηριστεί ΦΥΣΙΚΟ ΓΑΙΟΠΑΡΚΟ από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Όμως ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ Ψηλορείτη είναι οι άνθρωποι που τον κατοικούν στα πολλά χωριά που είναι διάσπαρτα στις πλαγιές του, οι κοινωνίες των οποίων είναι οι πιο παραδοσιακές της Κρήτης. Ήθη και έθιμα, παραδώσεις, καθημερινές λειτουργίες και συμπεριφορές με καταβολές αιώνων και πολιτισμών αρχαίων, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συναντάς. Οι άνθρωποι με εκρηκτικά συναισθήματα φιλόξενοι, φιλικοί και με ενδιαφέρουσες κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα για το Έναγρον

Εδώ είναι μια επιλογή από τις προσφορές μας για μια αξέχαστη διαμονή.

Special Offers

Γαστρονομία

Η παραδοσιακή διατροφή των Κρητικών αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα υγιεινού διατροφικού προτύπου, όπως φαίνεται από πολλές ιατρικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα. Τα ευεργετικά αποτελέσματά της φαίνονται στο ειδικό φυλλάδιο που δίνουμε στους πελάτες μας. Για μια καλύτερη γνωριμία με τη διατροφή αυτή αλλά και την παραδοσιακή γαστρονομία οργανώνουμε μια ημερήσια δραστηριότητα, ένα μικρό γευστικό ταξίδι «μύησης» στο κρητικό διατροφικό πρότυπο.

Gastronomy Περισσότερα

Driving Directions

Please during your arrival follow the proposed route as depicted by the map on our website. Notice that a big part of the route is on an old two lane road with a lot of turns. If you are coming from Chania head east via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON and continue until you reach PANORMO (80klms/1h15m). Follow the EXIT to PANORMO and direct south toward PERAMA (5klms/8min). Then move toward DAFNEDES (5.8klms/10min), continue to GARAZO (5.8klms/10min) and KATERIANA (5.6klms/9min). From KATERIANA continue further south toward AXOS. After 1.5klms and 200m before the entrance to the village turn left and follow the road to Enagron Cretan Ecotourism Village.

If you are coming from Heraklion Airport. Head west via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON. After 12 klms (10min) turn right to EXIT GAZI/ANOGIA. Move west toward TYLISOS (6.6klms/15min), direct toward GONIES (12klms/17min) and continue to SISARCHA (4.6klms/17min). Follow the same direction to Anogia (2.7klms/6min) and then head toward AXOS (7.5klms/15min). After your entrance to the village follow the sign to Enagron Cretan Ecotourism Village.

Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό

  • Αξός Ρέθυμνο, 740 51 Κρήτη Ελλάδα.
  • Tηλ.: +30 28340 61611
  • Φαξ: +30 28340 61050
  • ΜΗΤΕ 1041Κ033Α0008501

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

✓ Εγγραφή
Newsletter

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Network
Download Application