Χωριά που βρίσκονται γύρω από το Έναγρον (τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με τα πόδια ή αυτοκίνητο). Σε όλα τα χωριά μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε θαυμάσια υφαντά φτιαγμένα από τις γυναίκες των χωριών όπως και προϊόντα αγροτοκτηνοτροφικά πολλά από τα οποία είναι αρίστης ποιότητος.

1. Το χωριό " Αξός " πηγαίνετε με τα πόδια ή αυτοκίνητο. Το χωριό κατοικείται σήμερα από περίπου 600 κατοίκους. Υπάρχουν καφενεία που μπορείτε να καθήσετε, παντοπωλεία και ταβέρνες που λειτουργούν κυρίως το καλοκαίρι. Οι κάτοικοι είναι φιλικοί και φιλόξενοι και θα σας εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητήσετε και μπορούν.

Μέσα στο χωριό υπάρχουν 7 βυζαντινές εκκλησίες χιλίων ετών περίπου. Μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της Αγίας Ειρήνης , τις θαυμάσιες τοιχογραφίες στον Άγιο Ιωάννη , το εξαιρετικό τέμπλο στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού , τον Άγιο Γεώργιο , τον ημικατεστραμένο Μιχαήλ Αρχάγγελο , τις επίσης ημικατεστραμένες εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αφέντη Χριστού.

Λίγο έξω από το χωριό πηγαίνοντας προς τα Ανώγεια είναι η Παναγία η Καβουσανή που έχει αποκατασταθεί ι κτηριακά και μπορείτε να δείτε απομεινάρια από καταπληκτικές τοιχογραφίες. Οι εκκλησίες δεν είναι όλες ανοικτές γιαυτό πρέπει να ζητήσετε κλειδιά από τον ιερεά του χωριού.

Στον λόφο πάνω από το χωριό υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης " Το Ανδρείον " ο ναός της Αφροδίτης Αστάρτης, Κυκλώπεια τείχη και απομεινάρια από πολλά κτήρια. Υπάρχουν επίσης χαραγμένα σε τεράστιες πέτρες αποσπάσματα από γραφές, πιθανόν νόμους.

Η θέα από την κορυφή είναι απεριόριστη.

2. Το Βενί είναι το χωριό δυτικά από το ΕΝΑΓΡΟΝ πηγαίνει μονοπάτι 2 χιλ. ή με το αυτοκίνητο μέσω Αξού 4 χιλ. είναι τοπικό αγροτικό χωριό, με πολλά αγροτικά προϊόντα.

3. Τα Ζωνιανά 3,5 χιλ. Είναι το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πολυτέκνων στην Ελλάδα, οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία κυρίως και διατηρούν παραδοσιακές αρχές στην οικογένεια και τις κοινωνικές σχέσεις.

4. Τα Ανώγεια 7 χιλ. Το πιο μεγάλο χωριό του Ψηλορείτη με ισχυρές παραδόσεις ήθη και έθιμα, με ιδιαίτερες επιδόσεις στην Κρητική μουσική. Στα Ανώγεια γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

5. Τα Λειβάδια 7 χιλ. Μεγάλο χωριό με επίσης ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με ζωντανά ήθη και έθιμα της παράδοσης.

6. Το Γαράζο 8 χιλ. Αγροτικό κυρίως χωριό που παλαιότερα είχε σημαντική ανάπτυξη.

7. Η Λειβάδα: Μικρός αγροτικός οικισμός με ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα προς τους ξένους και τους περαστικούς.

Σπήλαια

1. Το Σπήλαιο του Σεντόνι 1500 m από την Αξό πηγαίνοντας προς τα Ζωνιανά. Είναι ένα από τα πιο ωραία σπήλαια της Ελλάδος, με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και επιβλητικές αίθουσες. Υπάρχουν επίσης και άλλα μικρότερα σπήλαια στην περιοχή.

2. Το ιστορικό σπήλαιο Μελιδονίου 25 χιλ. βγαίνοντας από το Ρέθυμνο.

Μοναστήρια

1. Τη Μονή Διοσκουρίου που είναι βορειοδυτικά και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων.

2. Την Μονή Χάλέπας στην κορυφή του λόφου απέναντι και προς βορρά. Πηγαίνει αγροτόδρομος 2 χιλιόμετρα και μπορείτε να πάτε με τζίπ ή για τους τολμηρούς με τα πόδια - δεν κατοικείται - κάτω από το Μοναστήρι 500 μέτρα είναι το χωριό Αγρίδια.

3. Η Μονή Βοσάκου - ιστορικό μοναστήρι με ιδιαίτερο χρώμα και επιβλητικότητα. Υπάρχει μοναχός.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μιτάτα των βοσκών στον Ψηλορείτη. Θα είστε πολύ τυχεροί αν παρακολουθήσετε τις "ΚΟΥΡΕΣ" την περίοδο του Μαϊου-Ιουνίου ιδιαίτερο έθιμο και σημαντική εκδήλωση για τον βοσκό. Σε όλα επίσης τα χωριά της περιοχής γίνονται πολλές εκδηλώσεις κοινωνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές όπου μπορείτε να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε ήθη και έθιμα πολύ παλαιά, στην παραδοσιακή περιοχή της Κρήτης.

Κατάλογο με εκδηλώσεις θα βρείτε στην reception.

Περισσότερα για το Έναγρον

Εδώ είναι μια επιλογή από τις προσφορές μας για μια αξέχαστη διαμονή.

Special Offers

Γαστρονομία

Η παραδοσιακή διατροφή των Κρητικών αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα υγιεινού διατροφικού προτύπου, όπως φαίνεται από πολλές ιατρικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα. Τα ευεργετικά αποτελέσματά της φαίνονται στο ειδικό φυλλάδιο που δίνουμε στους πελάτες μας. Για μια καλύτερη γνωριμία με τη διατροφή αυτή αλλά και την παραδοσιακή γαστρονομία οργανώνουμε μια ημερήσια δραστηριότητα, ένα μικρό γευστικό ταξίδι «μύησης» στο κρητικό διατροφικό πρότυπο.

Gastronomy Περισσότερα

Driving Directions

Please during your arrival follow the proposed route as depicted by the map on our website. Notice that a big part of the route is on an old two lane road with a lot of turns. If you are coming from Chania head east via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON and continue until you reach PANORMO (80klms/1h15m). Follow the EXIT to PANORMO and direct south toward PERAMA (5klms/8min). Then move toward DAFNEDES (5.8klms/10min), continue to GARAZO (5.8klms/10min) and KATERIANA (5.6klms/9min). From KATERIANA continue further south toward AXOS. After 1.5klms and 200m before the entrance to the village turn left and follow the road to Enagron Cretan Ecotourism Village.

If you are coming from Heraklion Airport. Head west via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON. After 12 klms (10min) turn right to EXIT GAZI/ANOGIA. Move west toward TYLISOS (6.6klms/15min), direct toward GONIES (12klms/17min) and continue to SISARCHA (4.6klms/17min). Follow the same direction to Anogia (2.7klms/6min) and then head toward AXOS (7.5klms/15min). After your entrance to the village follow the sign to Enagron Cretan Ecotourism Village.

Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό

  • Αξός Ρέθυμνο, 740 51 Κρήτη Ελλάδα.
  • Tηλ.: +30 28340 61611
  • Φαξ: +30 28340 61050
  • ΜΗΤΕ 1041Κ033Α0008501

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

✓ Εγγραφή
Newsletter

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Network
Download Application