Η Κρήτη από την αρχαιότητα υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και γέφυρα μεταξύ 3 ηπείρων.

Είναι ένα νησί με έντονες γεωφυσικές εναλλαγές , βουνά με ψηλές κορυφές, οροπέδια, φαράγγια με πηγές μέρη πεδινά , και παραλίες φανταστικές.

Το κλίμα του νησιού  είναι ήπιο και γλυκό με θερμοκρασίες το καλοκαίρι μεταξύ 22 και 30 βαθμών Κελσίου και τον χειμώνα μεταξύ 9 και 16 και ηλιοφάνεια 300 ημερών το χρόνο.

Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Κρήτης καθορίζεται από την παρουσία του Ψηλορείτη που είναι το  υψηλότερο βουνό - 2458 μ υψόμετρο -,ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του νησιού.

  •  Η πλούσια  βιοποικιλότητα, με την χλωρίδα να περιλαμβάνει πάνω από 1700 είδη από τα οποία το 10% είναι ενδημικά.
  •  Η απίστευτη ποικιλία ζώων που επιβιώνουν στις μικροκλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής.
  •  Τα εκατοντάδες πουλιά που ζουν μόνιμα στο νησί ,αλλά και αυτά που το χρησιμοποιούν ως σταθμό, όταν μεταναστεύουν.
  •  Τα ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα  αυτά που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν το Ψηλορείτη - τα τελευταία 5 εκατομμύρια χρόνια το βουνό ψήλωσε 1500 μ ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης των λιθοσφαιρικών πλακών της Αφρικής και της Ευρώπης.
  •  Αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν αυτή τη γη από την παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα με πολιτισμό, με τους μύθους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, με τις τεχνικές που καλλιεργούν και αξιοποιούν την γη.

Τα παραπάνω  είναι  οι βασικοί  λόγοι , για τους οποίους , ο Ψηλορείτης έχει χαρακτηριστεί ΦΥΣΙΚΟ ΓΑΙΟΠΑΡΚΟ και είναι υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Όλα αυτά είναι που καθιστούν την Κρήτη και τον Ψηλορείτη μοναδικό μέρος , για επισκέψεις οικολογικές, φυσιολατρικές, αθλητικές, επιστημονικές μα και αναψυχής.

Το ΈΝΑΓΡΟΝ  κτισμένο στο κέντρο της Κρήτης στους πρόποδες του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων σας παρέχει την δυνατότητα να γνωρίσετε, να εξερευνήσετε ,να ζήσετε και να απολαύσετε  τη μοναδικότητα αυτής της φύσης.

To ΈΝΑΓΡΟΝ   είναι ένας ιδιαίτερος ξενοδοχειακός χώρος που μπορείς σε  φιλόξενο και παραδοσιακό Κρητικό περιβάλλον να έχεις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες για διαμονή , γνήσια παραδοσιακή κουζίνα  και να απολαύσεις  την μοναδική φύση με όλες τις αισθήσεις και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

Με την συμμετοχή σε δραστηριότητες που οργανώνουμε , με την βοήθεια που προσφέρουμε σε μεμονωμένους ταξιδιώτες  και σε ομάδες επισκεπτών, με τις υπηρεσίες που παρέχουμε και θα βρείτε στον ιστοχώρο μας, σας δίνουμε την δυνατότητα της πιο οικοτουριστικής γνωριμίας της περιοχής και της Κρήτης.

Περισσότερα για το Έναγρον

Εδώ είναι μια επιλογή από τις προσφορές μας για μια αξέχαστη διαμονή.

Special Offers

Γαστρονομία

Η παραδοσιακή διατροφή των Κρητικών αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα υγιεινού διατροφικού προτύπου, όπως φαίνεται από πολλές ιατρικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα. Τα ευεργετικά αποτελέσματά της φαίνονται στο ειδικό φυλλάδιο που δίνουμε στους πελάτες μας. Για μια καλύτερη γνωριμία με τη διατροφή αυτή αλλά και την παραδοσιακή γαστρονομία οργανώνουμε μια ημερήσια δραστηριότητα, ένα μικρό γευστικό ταξίδι «μύησης» στο κρητικό διατροφικό πρότυπο.

Gastronomy Περισσότερα

Driving Directions

Please during your arrival follow the proposed route as depicted by the map on our website. Notice that a big part of the route is on an old two lane road with a lot of turns. If you are coming from Chania head east via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON and continue until you reach PANORMO (80klms/1h15m). Follow the EXIT to PANORMO and direct south toward PERAMA (5klms/8min). Then move toward DAFNEDES (5.8klms/10min), continue to GARAZO (5.8klms/10min) and KATERIANA (5.6klms/9min). From KATERIANA continue further south toward AXOS. After 1.5klms and 200m before the entrance to the village turn left and follow the road to Enagron Cretan Ecotourism Village.

If you are coming from Heraklion Airport. Head west via VOAK/E75/A90 toward RETHYMNON. After 12 klms (10min) turn right to EXIT GAZI/ANOGIA. Move west toward TYLISOS (6.6klms/15min), direct toward GONIES (12klms/17min) and continue to SISARCHA (4.6klms/17min). Follow the same direction to Anogia (2.7klms/6min) and then head toward AXOS (7.5klms/15min). After your entrance to the village follow the sign to Enagron Cretan Ecotourism Village.

Έναγρον Οικοτουριστικό Χωριό

  • Αξός Ρέθυμνο, 740 51 Κρήτη Ελλάδα.
  • Tηλ.: +30 28340 61611
  • Φαξ: +30 28340 61050
  • ΜΗΤΕ 1041Κ033Α0008501

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

✓ Εγγραφή
Newsletter

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Network
Download Application